KuMuTu ry

Kuusankosken Musiikkiluokkien Tukiyhdistys
 

Toimintaa ennen ja nyt

Konsertit

KuMuTu ry:n perinteisin toimintamuoto on järjestää Musiikkiluokkien konsertit Kuusankoskitalossa ja muualla. Kosertteja järjestetään kaksi jouluna ja kaksi keväällä, jolloin tapahtumapaikkana on Kuusankoskitalon Kuusaa-sali. Syksyn konserttijärjestelyt vaihtelevat joka vuosi paikkojen ja teemojen mukaan. 


Kesäleiri

KuMuTu on järjestänyt alakoululaisille kesäleirejä vuodesta 1982 alkaen, muun muassa Saimaan rannalla Heimarissa ja Valkealan Puhjonrannassa. Kesäleiri on suosittu kesätoiminta ja niihin on osallistuttu melkein sataprosenttisesti. Ohjelmaan luonnollisesti kuuluu yhteismusisointi, uiminen ja iltanuotiot. Hitiksi on noussut viimeisen illan disko.

Kuoromatkat ja muut reissut

Yläkoulun ja lukion kuorot ovat matkustaneet KuMuTu ry:n tuella moniin ulkomaisiin tapahtumiin kuten Viroon, Tanskaan, Saksaan ja Ruotsiin. Lisäksi yhdistyksemme on mahdollistanut retkiä ooppera- ja balettitapahtumiin musiikkiluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen. Viimeisin retki tehtiin marraskuussa 2016 Helsingin Peacock-teatteriin Shrek-musikaalia katsomaan ja kuuntelemaan.

Levyt ja muut musiikkijulkaisut

Yhdistyksen tuella on toetutettu useita levytyksiä vuosien varrella. 

  • Koulu Soi (1991)
  • Sateenkaari (1995)
  • Laulukaari (1999), kaikki Musiikkiluokat yhdessä
  • Joulun aakkoset (2003)
  • Joulun tunnelmia (2006)
  • Kohti laulun sineä (2008), kaikki Musiikkiluokat yhdessä

Tulevan kevään ja syksyn aikana toteutetaan Kuusankosken Musiikkiluokkien 40:en juhlavuoden kunniaksi Joulukortti-CD kaikkien Musiikkiluokkien kanssa yhtestyössä. 


Muu varainkeruu

Konserttien yhteydessä olemme järjestäneet arpajaisia, johon hallitus on kerännyt palkintoja muun muassa paikallisilta yrittäjiltä. KuMuTu ry järjestää myös paikan pääsiäismyyjäisille, jossa Musiikkiluokat voivat ansaita killinkejä oman luokan luokkaretkirahastoon.